Kerroin jo aiemmin, miten pomoni kutsui minua illalliselle appivanhempiensa luo. Nyt on vuorossa vielä huikeampi matka, sillä samainen perhe kutsui käymään mummonsa luona Akitassa.
Toissaviikolla pomoni kysyi, olisinko vapaa ko. sunnuntaina ja sitä seuraavana maanantaina. Hän oli lähdössä vaimonsa mummon luokse Akitan lääniin maaseudulle. Pomon vaimo ja appivanhemmat menisivät jo lauantaina, mutta pomolla lauantai on työpäivä (ja myöhään, koska iltatyö) joten hän lähtisi itsekseen sunnuntaiaamuna. Olisin tervetullutta matkaseuraa ja kuulemma vaimon perhe oli kovasti tykännyt minusta ja haluaisi minun tulevan mukaan. Suostuin ilman muuta!
Sunnuntaina klo 10 pomo tuli hakemaan autollaan. Edessä oli kolmen ja puolen tunnin matka vuorten läpi länsirannikolle, Akitan kaupungin lähistöllä olevalle maaseudulle. Nopein reitti kulki moottoritietä, mikä tarkoitti suomalaiselle toistaiseksi tuntematonta kokemusta: tiemaksua.
Moottoritiemaksu menee täällä niin, että ajetaan moottoritien liittymässä olevalle portille, otetaan automaatista lappu johon on printattu ko. liittymän koodi, ja portti aukeaa. Sitten ajetaan moottoritietä niin paljon kuin huvittaa ja poistutaan lopulta halutusta liittymästä. Pysähdytään uudelle portille, jossa ystävällinen koppalakkinen virkailija ottaa lapun ja syöttää sen järjestelmään. Lapun koodi kertoo mistä tielle on tultu. Hinta riippuu matkan pituudesta. (Tosin tämä perustuu porttien välimatkaan, ei todelliseen ajoon. Eli jos haluat vain katsella maisemia, niin periaatteessa voisit suhata moottoritiellä edestakaisin tuhansia kilometrejä, kääntyä huoltoasemien käännöspaikoilla ja mennä ulos vaikka samasta portista kuin tullessa, jolloin hinta jää pieneksi. Toimii kunhan et poistu moottoritieltä.) Maksu käteisellä tai kortilla, joskin joillain syrjäseuduilla on edelleen portteja joihin käy ainoastaan käteinen. Paljon ajaville on myös tarjolla etukäteen ostettavia tiepasseja.
|
Huoltoasemalla piti pysähtyä syömään brunssi. Grillikoju myi herkullisia porsaan- ja naudanlihavartaita. Huuhdoin vartaat alas melonilimsalla. |
Matka sujui pääosin todella leppoisasti. Alkumatkasta aurinko paistoi, mutta puolessavälissä iski myrsky: rankkasadetta tuli kuin esterin puosta, ja pahimmissa paikoissa pelästyin pahasti, kun auto huojahteli voimakkaan sivutuulen takia. Toisinaan valtavan pitkät vuoristotunnelit toivat hetkeksi suojaa sateelta. Olin äimän käkenä, kun sain kokea kilometrien mittaisia tunneleita. Muutoin ilma oli kaunis ja sain hienoja maisemakuvia:
|
Tässä sitä mennään. Muistakaa, että liikenne on vasemmanpuoleista. Keskinurmikolla törröttää pitkät jonot jotain tolppia. Olisivatko ne pimeällä valoa heijastavia pintoja, jotta autoilija näkee reitin? |
|
Kuva ei tee oikeutta taustalla näkyville vuorille. Ne ovat todella upeita omin silmin nähtynä. |
|
Paikalliset leikkuupuimurit ovat pienenpieniä. Niillä on kätevä sompailla pieniä peltotilkkuja. Telaketjujen ansiosta eivät jää helposti mutaan kiinni. |
Lopulta pääsimme perille Akitaan. Perillä odotti kaksikerroksinen omakotitalo, varsin japanilaistyylinen. Pihassa oli nätti puutarha bonsai-puineen ja jopa kala-allas, jossa uiskenteli värikkäitä isoja
koikarppeja. Sisätiloissa oli kaikissa huoneissa tatamimatot. Pöydät olivat matalia ja ovet liukuovia. Ikkunoissa oli ristikot. Yksityisyyssyistä en valitettavasti voi antaa teille kuvaa talosta tai perheestä.
Perhettä tosiaan oli paljon. Paikalla olivat minä, pomo, pomon vaimo, vaimon vanhemmat, vaimon setä aikuisen poikansa kanssa, vaimon täti miehensä kanssa, molemmat mummot ja pieni alle puolivuotias vauveli. Minulle esiteltiin kaikki perheenjäsenet ja tein tuttavuutta kaikkien kanssa. Mukavaa oli se, että suku on varsin lukenutta väkeä: mummoja lukuunottamatta kaikki ymmärsivät ainakin jonkin verran englantia, miesväestö ja pomon vaimo jopa puhuivat varsin sujuvasti.
Alkuun minulle ja pomolle tarjottiin vihreää teetä. Hetken istuskelun jälkeen minua pyydettiin ulos ruokkimaan karppeja. Sain kupillisen pieniä pastillin näköisiä pallosia, joita nakkelin altaaseen. Karpit tulivat heti ahnaasti syömään pinnalla kelluvia herkkupallosia. Kädet kannatti pestä sen jälkeen, sillä karpinruoka kuulemma haisee.
|
Etupihan puutarhaa parvekkeelta nähtynä. Keskellä oleva pikkuinen katos on suvun pyhäkkö. |
|
Näkymiä riisiviljelmille. |
|
Akitan lääni tunnetaan hyvälaatuisesta riisistään ja siellä on paljon riisipeltoja. Kuvan keskellä ajaa tietä myöten piskuinen leikkuupuimuri. |
Pian karppiruokinnan jälkeen lähdimme miesporukalla paikalliseen onseniin. Ajoimme sinne sedän tila-autolla. Sain kunnian istua apukuskin paikalla (syynä tosin saattoi olla se, että länsimaalaisena olin kaikkein suurikokoisin). Ohjaamo tuntui teknologian riemuvoitolta kaikkine sähkövimpaimineen ja peruutuskameroineen. Jos teillä on mielikuva japanilaisista autoista pieninä ja ahtaina, tämä oli kaikkea muuta. Tilaa oli isommallekin miehelle.
Perillä onsenissa otimme tottuneesti pyyhkeet kassalta ja menimme pukuhuoneen kautta allasosastolle. Siellä oli sisäaltaan lisäksi ulkoilma-allas, mikä oli aivan mahtavaa! Oli niin ihanaa istua lämpimässä vedessä ja katsella syyskesäistä metsäistä vuoristomaisemaa. Ihastuttava oli myös sauna, joka oli aivan kuin Suomesta reväisty: puiset lauteet, puiset seinät joissa ei ole televisiota tai muutakaan, perinteinen lämpömittari ja oikea kiuas! Harmi vaan ettei löylyä saanut heittää. Saunassa kanssani alkoi jutella englanniksi vanha mies, joka kertoi asuneensa nuorena Yhdysvalloissa. Juttelimme hyvän tovin.
Onseneissa on usein myös pieni kylmäallas, jotka antavat minulle tilaisuuden näyttää suomalaista sisuani. Tälläkin kertaa kellahdin sinne istumaan kuin ei mitään. Pomo tuli perässä ja meinasi jäätyä jo nilkkojen kohdalla. Appiukko sen sijaan oli rohkeampi ja molskahti nauraen viereeni istumaan. Ehkä läski eristää? Lopulta pomokin hiljalleen pääsi veteen, joskaan ei viihtynyt kauaa.
Onsen-retki oli oikein mukava. Ajoimme takaisin mummolaan, jossa naisväki oli jo päivällispuuhissa. Ruokailuhuoneessa olleen pöydän viereen nostettiin toinen matala pöytä, jotta kaikki pääsisivät samaan tilaan rinkiin istumaan. Pöytien ympärille aseteltiin istuintyynyjä. Minulle annettiin huomaavaisesti paksumpi tyyny, koska japanilaiset tietävät etteivät länsimaalaiset ole tottuneet lattialla istumiseen. Mummot olivat jo niin vanhoja, etteivät he istuneet lattialla vaan lyhytjalkaisilla tuoleilla.
Sitten se juhlapäivällinen alkoi. Pöydässä oli vaikka mitä herkkuja: Paistettua kalaa, jonka sisällä oli runsaasti mätipalloja, sushia, erilaisia vihanneksia, papuja, possunsuikaleita, riisiä, kastikkeita ja kaikkea en muistakaan. Juomisina oli erilaisia hedelmälonkeroita, olutta, punaviiniä ja vettä. Ruokailun lopuksi tarjoiltiin myös sakea. Pääruokana oli paikallinen sienikeitto, joka on Akitassa perinneruoka tähän vuodenaikaan ja valmistetaan paikallisista sienistä. Muistaakseni pomo mainitsi, että keitossa on neljää tai viittä erilaista sienilajia. Kyseisessä sienikeitossa on myös varsin erikoisesti valmistettua
kiritanbo-riisiä:
riisiä hakataan puolittain mössöksi, mössö kääritään japaninsypressin
oksan ympärille sylinteriksi ja paistetaan hieman avotulella tai hiilillä. Oksa heitetään pois
ja riisisylinteri lisätään sienikeittoon.
Päivällinen oli aivan mahtava kokemus. Tunnelma oli katossa, ruoka herkullista ja kaikilla oli selvästi mukavaa. Sain koko ajan jutella joka puolelle ja minulle esiteltiin ruokalajeja. Molemminpuolinen englannintaito piti keskustelun sujuvana. Vain muutaman kerran ei yhteistä kieltä löytynyt, kun joku yksittäinen sana tai ilmaisu oli hukassa joko puhujalta tai kuuntelijalta. Teknologia pelasti nämä tilanteet, kun kännyköiden käännösohjelmat toivat oikeat sanat. Suomesta oltiin kovin kiinnostuneita ja sain kertoa kaikenlaista. Kalakukko, verotus, sota Neuvostoliiton kanssa, Joulupukki ja Korvatunturi, ilmasto, kesämökit, saunat... Kännykkä oli jatkuvassa käytössä, kun näytin kuvia synnyinmaastani. Hämmästystä herätti, kun kerroin että Suomessa järvet saattavat jäätyä niin paljon talvella että niihin aurataan jäätie josta voi ajaa autolla. Jossain vaiheessa sain myös kertoa että kiharat hiukseni ovat luonnolliset ja että Euroopassa on paljon erilaisia hiuksia. Täti jossain vaiheessa sai kerättyä riittävästi rohkeutta kysyä, saako hän koskea ja pörröttää hiuksiani. Annoin luvan ja hän oli aivan ihastuksissaan paksuista luonnonkiharoistani. Olin selvästi murtanut kaikki jäät. Päivällinen jatkui yhä paremmissa tunnelmissa. Pahoittelen kun päivällisestä ei ole näyttää kuvia; olin niin keskittynyt ihmisten kanssa seurusteluun että unohdin valokuvaamisen tykkänään.
Olin varannut myös yllätyksen. Muistatteko, kun blogin tulomatkasta kertoneessa tekstissä mainitsin ostaneeni paketin Vihreitä Kuulia? En ostaessani vielä tiennyt, keille sen antaisin vaan se oli eräänlainen varmuusvara. Tämä oli täydellinen tilaisuus, joten olin ottanut Kuulat mukaani. Halusin pitää sen yllätyksenä enkä maininnut asiasta edes pomolle. Kun ruokailu oli lopussa ja istuimme enää ähkyisinä nauttimassa sakea ja juttelemassa, kävin hakemassa laukustani laatikon. Palasin ruokailuhuoneeseen ja sain kaikkien huomion. Pidin seisten lyhyen puheen, jossa kiitin perhettä siitä että he olivat kutsuneet minut kotiinsa, sanoin ruuan olleen herkullista, olevani onnellinen kaikesta tästä, ja haluavani antaa heille lahjan. Näytin vihreää laatikkoa ja mainitsin sen olevan kuuluisaa suomalaista marmeladia. Ojensin paketin vanhimmalle paikalla olevalle miehelle, eli pomon appiukolle. Kumarsin ja sain aplodit. Laatikko herätti välittömästi kiinnostusta appiukon repiessä sitä auki.
Japanilaiset rakastavat kauniita pakkauksia ja tästä annan tunnustuksen Fazerille: Vihreiden Kuulien laatikko on juuri sellainen kuin lahjan pitää olla.
Kun laatikko aukeni, he keskustelivat jostain. Pomon vaimo otti tassille kolme kuulaa ja pyysi minua mukaansa. Olin hämmentynyt, että mitä nyt seuraa. Menimme kahdestaan olohuoneeseen. Vaimo pyysi olemaan hiljaa koska vauva nukkui. Hän avasi kaapin, josta paljastui kotialttari (kyllä, japanilaisissa kodeissa on sellainen), jossa oli uskonnollisia koristeita ja muutama vuosi sitten kuolleen papan valokuva. Hän kehotti minua polvistumaan alttarille ja ojentamaan kuulat jonkinlaisena uhrilahjana vainajalle. Tässä kohtaa omatuntoni ei sallinut jatkaa: silläkin uhalla, että hän loukkaantuisi, kerroin nopeasti että olen kristitty enkä voi toteuttaa toisen uskonnon riittejä. Voisin kyllä katsella. Onneksi hän ei loukkaantunut, vaan totesi että asia on ihan okei. Hän polvistui itse alttarille, ojensi tassin papan kuvan viereen, kilautti hiljaa jonkinlaista pientä kumistinta ja rukoili vainajaa. Olihan se yleissivistävä kokemus ihan vierestäseuraajallekin.
Palasimme ruokailutilaan, jossa oli ihastunut puheenpulina. Laatikko oli kiertänyt kaikilla ja ihmiset söivät Vihreitä Kuulia innokkaasti. Huomautin, että kuulat voi helposti myös puolittaa. Appiukon mielestä kuulan puolittaminen oli jostain syystä todella hauskaa. Ehkä hän oli jo vähän päihtynyt. Kaikille tuntui maistuvan, etenkin sedältä ne olivat vieneet kielen mennessään. Setä napsi useamman kuulan ja höpisi minulle miten minun pitäisi ehdottomasti perustaa bisnes ja tuoda näitä Japaniin. Joku hoksasi että kuulat maistuvat varsin samalta kuin melonilimsa. Appiukko totesikin, että nyt hän ei enää ihmettele miksi tykkään niin kovasti melonilimsasta. 😄 Laatikko oli tyhjä muutamassa minuutissa ja minua kiiteltiin lahjasta.
Loppuillasta olikin aika mennä nukkumaan. Minulle ja pomolle oli laitettu pedit yläkerran toiseen huoneeseen. Jahka sain pään tyynyyn, kerroin pomolle olevani todella kiitollinen että hän oli pyytänyt minua mukaan. Olin niin onnellinen! Moniko länsimaalainen pääsee ikinä japanilaiseen kotiin maaseudulle syömään natiivin perheen kanssa?
Minä ja pomo nukuimme myöhempään kuin muut, sillä unirytmimme on muita myöhäisempi työn iltapainotteisuudesta johtuen. Herätessämme muut olivat jo syöneet aamiaisen, mikä toisaalta ei haitannut koska oli ihan kiva istua hetken rauhallisemminkin. Seuraa meille piti talon emäntämummo ja välillä joku muukin kävi juttelemassa.
85-vuotias mummo ei harmi kyllä puhunut englantia yhtään, mutta hän hymyili nähdessään miten kovasti pidin kaikesta japanilaisesta ruuasta. Jo päivällisellä mummo oli ihmetellen kehunut, miten taitava olen käyttämään syömäpuikkoja. Hän jatkoi tätä ihmettelyä vielä aamiaisellakin, kun puikkoni näppärästi poimivat papupalkoja ja kieputtelivat niitä soijakastikelautasen kautta suuhun. Lisää ihmettelyä herätti
nattoo-pavuilla herkutteluni.
Nattoo on hapatettuja soijapapuja, joiden voimakas maku normaalisti ällöttää ulkomaalaisia. Japanilaiset olettavat aina, etteivät ulkomaalaiset pidä siitä, joten olen saanut paljon ihmetystä osakseni kun ahmin niitä ikihyvikseni. Mutta eniten mummo yllättyi ja ilahtui samaan aikaan, kun kommentoin
sekihan-riisiä sanoen "
oishii!" (hyvää!) ja hän ojensi sitä lisää.
Sekihania nimittäin tehdään yleensä vain juhlapäivinä. Se on riisiä, johon on lisätty punapapuja, jotka antavat riisille punertavan värin. Sekihanin kehuminen on iso juttu emännälle. Aamiainen tuntui lähes yhtä juhlalliselta kuin päivällinenkin.
Länsimaissahan syödään yleensä "aamupala", eli jo nimikin kertoo ettei kyseessä ole varsinaisesti erityisen iso ruoka, vaan se on vain "pala". Japanilaiset eivät ajattele aamiaista samalla tavalla kuin länsimaalaiset, vaan päinvastoin: aamiainen on ruoka siinä kuin lounas ja päivällinenkin! Nyt sain kokea oikein viimeisen päälle japanilaisen aamiaisen, ja tällä kertaa muistin ottaa kuviakin:
|
Päivälliseltä jäänyttä kalaa, jonka sisällä oli valtava määrä mätipalloja. |
|
Tofua, jossa on liraus soijakastiketta ja sekaan rikottu raaka kananmuna. Kuulostaako ällöttävältä? Kaikkea muuta: se oli oikeasti todella hyvää. |
|
Edessä soijakastikelautanen, maustetöhnää ja wasabia. Vieressä jotain suolaisia keksejä. Takana vasemmalla vihreitä papupalkoja. joiden takana pieni neliönmuotoinen lautasellinen inkivääriä. Papujen oikealla puolella pieni kulho jotain maustetta, sen vierellä kuusikulmaisella lautasella mustekalan paloja. Sen takana näkyy viinirypäleitä ja juustoa. |
|
Vasemmalla riisiä sekoitettuna nattoon. Keskellä simpukkakeittoa, josta tosin olen jo syönyt sisälmykset pois. Oikealla sekihan-riisiä. |
|
Voiko näin loistavaa aamiaista ollakaan? |
Pian aamiaisen jälkeen aloimme tehdä lähtöä. Mummo ja naapurissa asuva täti hyvästelivät meitä. Jos mummo oli ihmetellyt ruokailutottumuksiani ja Vihreitä Kuulia, niin nyt hän vasta sen suurimman yllätyksen sai: Päätin olla uskalias ja halasin lämpimästi mummoa. En usko pienikokoisen, alle 150-senttisen mummelin saaneen näin isokokoista halia, etenkään länsimaalaiselta. Hän otti sen ilmeisen hyvällä mielellä, koska halauksen jälkeen puristi kättäni molemmin käsin pitkään ja puhui jotakin japaniksi. Kiitin häntä englanniksi ja toivotin Jumalan siunausta. Se oli niitä hetkiä, jolloin kumpikin ymmärtää mitä toinen sanoo vaikka yhteistä kieltä ei ole sanan vertaa. Ei aivoilla, vaan sydämellä. Tämän esimerkin jälkeen myös täti halusi halata hyvästeiksi. En tiedä näenkö heitä enää koskaan, mutta ainakin muistan lämpimästi. Olin liikuttunut.
Mutta reissupa ei päättynytkään vielä tähän! Emme nimittäin ajaneet Sendaihin, vaan Iwaten lääniin Moriokan kaupunkiin, joka sijaitsee Sendaista pohjoiseen. Siellä tapasimme myös pomon kaverin Teppein, joka lyöttäytyi seurueeseen. Edessä oli taas uusi kokemus: syöntihaaste, jossa koetetaan syödä
tattarinuudeleita eli
sobaa sata kulhollista! Homma menee niin, että pöytään istutaan porukalla ja tarjoilija tuo kaikenlaista hyvännäköistä höystettä ja vihanneksia pöytään. Ne ovat kuitenkin vain syötti; niitä ei kannata syödä koska muuten ei jaksa syödä niin paljon tattarinuudeleita. Sen jälkeen tarjoilija tulee mukanaan valtava pino pieniä kulhoja, joissa ei ole muuta kuin nuudeleita. Kisaajat ojentavat syömäkulhonsa ja tarjoilija alkaa kaataa niihin sobaa yksi kerrallaan. Keittiöstä tulee lisää koko ajan. Kisaajat pitävät kirjaa syötyjen kulhojen määrästä laittamalla tulitikkuja tai hammastikkuja eteensä pöydälle merkiksi. Perustavoite on sata kulhollista, mutta tosiasiassa pöytäkunta kisaa myös keskenään siitä, kuka todella jaksaa syödä eniten.
Seurueemme siis istuutui pöytään. Miesväki osallistui haasteeseen, naiset olivat järkevämpiä ja vain tilasivat normaalisti lounasruokaa. Pelkäsin että sata kulhoa on aivan liikaa, mutta itseasiassa kukin kulho sisältää sobaa vain pienen suupalan verran. Aikuinen mies pystyy kyllä syömään sata kulhoa helposti. Vitsi ei piilekään kapasiteetissa, vaan siinä että pelkkien tattarinuudeleiden syöminen alkaa todella etoa siinä seitsemännenkymmenennenviidennen kulhon kohdalla. Tässä vaiheessä pöydän höysteet ovat todella houkuttelevia ja niitä napsii mielellään. Varomaton syöjä syö liikaa höysteitä ja tukkii vatsansa helposti niillä. Pidin pääni kylmänä ja otin höysteitä vain ihan hieman puikkojen kärkiin pahimman etomisen lievittämiseksi. Tavoittelin aluksi 85 kulhon määrää. Kun se oli saavutettu, ajattelin että sata kulhoa saattaa sittenkin olla mahdollista. Lopulta pääsin kuin pääsinkin tavoitteeseen. Istuin rauhassa ja katselin kun muut vielä jatkoivat.
Vaan se kilpailuvietti on jännä epeli. Pomoni lopetettua syömisen kysyin häneltä, montako hän sai alas. Vastaus oli 101 kulhoa. Siinä siunaaman sekunnilla päätin, että minähän en pomolle häviä! Ojensin syömäkulhoni uudelleen tarjoilijaa kohti. Useimmat muut olivat tässä vaiheessa jo lopettaneet kisansa ja minä söin Teppein kanssa vielä. Muut kannustivat. Pääsin lopulta 107 kulhoon. Olisin itseasiassa jaksanut vielä enemmänkin, mutta oli järkevämpää lopettaa koska en kuitenkaan olisi jaksanut Teppein syömää 125 kulhollista. Voitinpahan pomon! Appiukko oli syönyt 130 kulhoa, setä 127 ja voittajaksi tuli sedän poika, jolla oli ainakin 140 kulhoa (oli kuulemma seonnut laskuissa 140:n jälkeen). No, olihan kyseessä vajaa kolmekymppinen, minua pidempi, urheilutaustan omaava karpaasi.
|
Ravintola oli japanilaistyylinen tatamimattoineen, istuintyynyineen ja perinneasuisine tarjoilijoineen. |
|
Pöytä juuri ennen kisan alkua. Pöydässä on monenmoista hyvää, joita tekisi kovasti mieli napsia. Kurinalaisuutta vaaditaan etenkin 75:nnen kulhollisen jälkeen. |
Hauskaa ehdottomasti oli ja poistuimme ravintolasta kokemusta rikkaampana ja varsin kylläisinä. Tässä vaiheessa hyvästelin sedän ja hänen poikansa. Setä toivotti minut tervetulleeksi luokseen jos joskus käyn Tokiossa. Astuin pomon autoon takapenkille vauvan seuraksi. Pomon vaimo tuli ajamaan, koska pomo oli niin täynnä ettei kyennyt. Takapenkillä vauva alkoi jossain vaiheessa itkeä ja koetin hieman leikkiä vauvan kanssa heilutellen sormiani ja päästellen blblblbl-ääntä. Ääniefektini nauratti aivan tavattomasti pomoa ja hänen vaimoaan. Ihmeellisintä jutussa oli kuitenkin se, että vauva rauhoittui kun tein niin. Tein tämän useamman kerran. Valitettavasti puolen tunnin päästä temppu ei enää tepsinyt, joten pomon vaimo päätteli että vauva on nälissään. Pysähdyimme kaupan pihaan. Pomo oli sen verran toipunut ähkystään, että hän meni rattiin. Minä tulin apukuskin paikalle ja vaimo takapenkille pitämään vauvasta huolta. Matka jatkui rauhallisena ja harvinaisen vähäsanaisena. Ähkyinen olo ei oikein kannusta pitämään small talkia yllä.
Loppumatka meni muuten mukavasti. Sendaissa puhekin alkoi jälleen luistaa ja oli mukava rupatella. Pomo jätti ensin vaimon ja vauvan kotiovelleen ja lähti sitten heittämään minut omaan kotiini. Perillä kiitin todella suuresti pomoani ja sanoin hänen antavan minulle korvaamattomia muistoja ja hyvää blogimateriaalia. Hän oli iloinen että olin tullut mukaan. Toivotimme hyvät yöt ja painelimme nukkumaan tahoillemme. Nuudeleita en kyllä syönyt moneen päivään.
Onnellisin terveisin,
Ulkomaan Gaijin